onsdag den 6. april 2011

USA’s nye drøm

Barack Obama har skrevet sin anden selvbiografi Mod til at håbe, hvor han er ærlig og personlig, og fortæller om sit eget liv. Han har en drøm om at genskabe et Amerika, som det amerikanske folk kan tro på og have tillid til, og som kan inspirere folk og regeringer verden over.


Mod til at håbe handler om Barack Obama, som var en af spidskandidaterne i kampen om at blive USA’s næste præsident. I bogen reflekterer Barack Obama over familiens betydning, religion, race, værdier, partipolitik, forfatningen og USA’s rolle i verden. Han formulerer sine politiske visioner for et bedre Amerika, som skal bygge på en ny politik, der formår at samle nationen og forny de demokratiske idealer.

”Du virker som en fin fyr. Hvorfor i alverden vil du rode dig ind i noget så råddent og beskidt som politik?”

De fleste kender Barak Obama for den fantastiske veltalende herre, der tog alle med storm i den amerikanske valgkamp i 2008. Han har ikke bare formået at skrive en bog, hvori du lærer om det amerikanske politiske system, men også en bog, der får en til at reflektere over livet. Du risikerer ikke at ryge af sporet i bogen, da bogens kapitler er gennemtænkte. Igennem bogens 453 sider følger der både fodnoter og anmærkninger med, så du samtidig lærer noget om den amerikanske historie. Hvem havde troet, at skolebusprogrammet i USA blev sat i værk for at modvirke raceadskillelse og ghettodannelse? Ikke mig. Måden den 49-årige velskrivende præsident har valgt at inddele sin bog, er mere end genial, da det bliver en blanding af politik og hans personlige liv.
Så hvis du ønsker et supplement til de daglige læsetekster i skolen, er denne bog den helt rette!


INFO
Mod til at håbe af Barak Obama, 2006, oversat 2008, Informations forlag, 452 sider, 348 kr.

/Rasmus Fallenkamp

Ingen kommentarer:

Send en kommentar