onsdag den 6. april 2011

Underklassens svære kampe

Han er født ind i fattigdom og lever et liv hvor hverdagen er fyldt med udfordringer. Har en mor der er narkoman og opgav ham i en tidlig alder. Hans hjem er bekendtes sofaer, og alt hvad han ejer findes i en plastikpose. Big Mike har aldrig oplevet livet fra dets lyse side.

Big Mike også kaldet Michael, er filmens hovedperson, der ved på grund af sin store størrelse ender på en kristen privatskole, da skolens træner tror, Big Mike kan redde skolens amerikanske fodboldhold. Men med dumpekaraktere i samtlige fag kan Big Mike ikke spille med på holdet. Alt er en kamp for Big Mike, han kæmper med sine karaktere og for at have et varmt sted at sove om natten. Det er ned af bakke for Big Mike, indtil han en dag hører ordene:

”Don’t you dare lie to me!”

Orderne kommer fra en hvid husmor, Leigh Anne Tuohy, spillet af Sandra Bullock. Hun finder Big Mike gennemblødt uden noget sted at sove. Hun tilbyder ham familiens sofa for en nat, og pludselig er Big Mike en del af den rige og velhavende familie. Men kampene fortsætter, intet kommer let til Michael, der dog langsomt får bedre karaktere, og nu begynder på skolens amerikanske fodboldhold. Her viser det sig hurtigt, at han ikke har det talent, træneren kræver af ham. Og endnu en kamp starter for Michael, der nu skal til at bevise, sit værd som amerikansk fodboldspiller.

The Blind Side er en fil, om de kampe en person for underklassen gennemgår. Disse hårde kampe bliver sat op imod øvreklassens nemme liv i forstadens villahuse. Når filmen er slut, sidder du tilbage med en følelse af hjælpeløshed og glæde. Skuespillerne spiller fantastisk, og på trods af at Sandra Bullock mest ses i komedier, forstår man godt, hvorfor hun vandt en Oscar for denne præsentation. Det er ikke en film, du føler du har spildt tid på. Men derimod har du lyst til, at bruge endnu en aften på at se Big Mike kæmpe for sin fremtid. 

INFO
The Blind Side af John Lee Hancock, 129 min, Warner Brothers.

/Siv Maria Møller

Ingen kommentarer:

Send en kommentar