onsdag den 6. april 2011

Tankespil


Shutter Island tager dig med på en følelsesmæssig rutsjetur, da U.S. Marshall Teddy Daniels sammen med sin partner tager til et fjerntliggende sindssygehospital på en afsides ø for at efterforske en patients forsvinden. 

Agent Teddy Daniels undersøger med en kollega, hvordan en farlig patient kan være forsvundet fra sin celle på et hospital for kriminelle sindssyge. Hvordan kan en patient, som har været bag lås og slå beskyttet af flere af hospitalets vagter, være forsvundet uden at nogen har set det?
Da han forhører sig blandt læger og patienter, indser han, at noget er helt galt, og han begynder at beskylde lægestaben for at bruge øen til at udføre skumle eksperimenter på øens indsatte.

“Marshall... You have no friends”

Øen kan ikke forlades, og da han i forsøget på at afsløre lægernes hemmelige eksperimenter, forrådes han pludselig af sin egen partner. Han står derfor helt alene på øen – fanget!
Som seer kastes du nu rundt i dine egne tanker. Klaustrofobiske følelser kommer frem. Der er ingen vej væk fra øen. Du prøver desperat i fællesskab med Teddy Daniels at finde frem til sandheden og samle brikkerne i dette psykologiske puslespil. Men når du endelig tror, du har fundet frem til sandheden, bliver der atter – ud af det blå – vendt om på alt, mens du sidder klistret til skærmen helt uforstående. Først til sidst finder du frem til den sandhed, som du aldrig havde set komme. Hvis du kunne lide Inception og Et smukt sind, vil du elske Shutter Island.                  

INFO
Shutter Island, Martin Scorsese, 2010, 138 minutter

/Christian Bruhn-Andersen

1 kommentar: