onsdag den 6. april 2011

Når romantikeren møder realisten

En romantiker bliver håbløst forelsket i en kvinde, der ikke tror på kærligheden. En film om, hvordan kærligheden ikke er nok til at få et forhold til at fungere. Den er et musthave i filmsamlingen. Især når man har brug for at blive mindet om, at livet går videre, når man mindst tror på det.

500 days of Summer er ikke en traditionel kærlighedshistorie, da den springer i tid og derved får en anderledes komposition. Derudover bliver man overrasket, da den ikke indeholder den sædvanlige” happy ending”, som formentlig er grunden til, at der er stof til eftertanke. Den handler om en mand, der bliver håbløst forelsket i en kvinde, som dog har et helt andet syn på kærligheden end ham selv. Filmen viser, hvor forskelligt to mennesker oplever deres kærlighed til hinanden. Derudover viser den, hvordan en mand, der har mistet håbet på nogensinde at blive lykkelig igen, kommer videre.

This is not a love story. This is a story about love.”

Filmen understreger til at starte med, at filmen ikke har den traditionelle amerikanske afslutning ved dette citat. Skæbnen kommer på denne måde til at spille en væsentlig rolle, da det ikke er meningen, at de to mennesker skal ende sammen. Derudover er en del af tematikken, at mennesker kan ændre sig, fordi de to hovedparter lærer noget af hinanden, idet de kommer i kontakt med nogen, der har et helt andet livssyn, end de selv har.
Filmen handler om de 500 dage af mandens, Tom, liv, hvor kvinden, Summer, spiller en væsentlig rolle af hans liv. Tom har altid haft det synspunkt, at når han mødte den rigtige, ville hun fuldende ham. Summer vil derimod ikke lade sit liv være styret af kærlighed. Det er dømt til at ende galt, selvom Tom nægter at indse det. Man bliver hurtigt en del af deres intense forhold og på trods af en forstyrrende, vaklende anelse, håber man på det bedste.
500 days of Summer er en tankevækkende film, som er let at relatere til, fordi alle på et tidspunkt vil opleve, at den ene i et forhold er mere forelsket end den anden. Man sidder klistret til skærmen, imens man desperat sammen med Tom grubler over, hvad der gik galt i forholdet.

 INFO
500 days of Summer instrueret af Marc Webb (2009), 199,95 kr.

/ Trine Skaanning-Norris 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar