torsdag den 7. april 2011

Fra skilsmisse til eventyr

I kølvandet på en skilsmisse sælger Liz sine ejendele og drager af sted på et sanseligt eventyr i sin søgen efter at genfinde balance i sit liv. Rejs med til Italien, Indien og Bali ledsaget af den sprøde yogiske livsfilosofi og den selvironiske newyorker humor som guider læseren gennem hele følelsesregistret og holder klicheerne oven vande.

Liz er i fyrrene, og har alt hvad en moderne kvinde kan ønske sig: Hun er succesfuld, godt gift og bor i stor villa. Men hun er ikke lykkelig. Efter en skilsmisse og en hurtig flirt mangler Liz stadig noget, som hun ikke kan sætte ord på. Savnet fører hende på en rejse gennem Italiens nydelseskultur og gastronomi, Indiens spirituelle ro i meditationen og rejsens sidste destination, Bali, hvor hun forelsker sig i den mystiske og lidenskabelige Felipe. Liz møder en række spændende personligheder og smukke sanseindtryk, og hun stifter bekendtskab med det bedste fra de forskellige kulturer.

I am having a relationship with this pizza, almost an affair.”

Du synes måske, at historien om en fyrreårig kvinde der rejser ud for at finde sig selv, lyder som en uinteressant kliché. Men denne bog lever i kraft af sprog og karakterudvikling. De smukke beskrivelser, de skæve indre monologer og karakterens udvikling giver stof til eftertænksomhed for kvinder i alle aldre, også studiner som os. Og så giver bogen en gevaldig lyst til at smide skolebøgerne og rejse ud i verden. Det er svært ikke at lade sig charmere fra side et af den uhøjtidelige, humoristiske og originale fortællerstemme, der holder læseren i hånden når Italien sætter sig på sidebenene, og det bare ikke er så let at side stille og meditere. Den amerikanske bestseller er lige til at spise, og den sætter sig i hvert fald ikke på sidebenene. Velbekomme!

Info
Eat, Pray, Love af Elizabeth Gilber, 2006, Bloomsbury Publishing, 349 sider

/Julie Madsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar