torsdag den 7. april 2011

Seven deadly sins. Seven ways to die.


Et brutalt mord. Offeret er blevet tvangsfodret ihjel, og der er efterladt ét spor - ordet fråseri. Dette danner udgangspunktet for en intens jagt på en seriemorder, der dræber efter de syv dødssynder; fråseri, grådighed, dovenskab, misundelse, vrede, stolthed og begær.

Den nye kriminalbetjent D. Miles og den snarligt pensionerede W. Somerset samarbejder, trods modvilje, for at fange morderen og forhindre flere dødsfald. Det bliver et kapløb med tiden, og de to betjente må på uhyggelig vis sætte sig ind i drabsmandens tanker og følge hans regler. Makabre lig bliver fundet, og gerningsmanden bliver fanget. MEN to lig mangler og planen er endnu ikke fuldført. Miles, som lever sammen med sin gravide kone, bliver personligt inddraget i morderens gennemførte plan – som en brik i et puslespil.

 “Detective Somerset is looking for a way out. Detective David Mills is looking for a way in. Now, they're caught in a game with a price of sin is death.”

Filmen udspiller sig i en unavngivet by i USA, hvor stemningen er skildret på en tung, dyster – ja næsten en melankolsk måde. Den regnfulde og mørke by viser den dårlige side af mennesker. Mennesker, hvis synder ignoreres og accepteres af samfundet. Trods den umiddelbare psykopati moderen besidder, efterlader han os derfor med et moralsk spørgsmål – skal dagligdagens dødssynder tolereres?
Du sidder tilbage med hjertet i halsen og heftigt åndedræt, når rulleteksterne kommer. Spændingen holdes til sidste sekund, da filmen afsluttes med et udholdeligt og nervepirrende klimaks.
Se7en er en film, som formår at krybe ind under din hud – og blive der! Den kiler sig fast på din filmnerve, som en sort og omfattende svulst. Hver en scene er på samme tid så knugende, dragende og makaber, at du ikke kan forestille dig nogen film gøre det efter, men får
andre psykologiske thrillere til af lige banale klichéer. Toppræstationer fra stjerneskuespillerne Morgan Freeman og Brad Pitt, med til at placerer denne film blandt toppen af filmklassikere. Rollelisten inkluderer desuden stjerner som Kevin Spacey og Gwyneth Paltrow.  Se den – hvis du tør!

INFO
Se7en af David Fincher (instr.), 1995, 127 min, kr. 49,- på DV og Blue-Ray i Fona. Filmen blev nomineret til en Oscar.

/Frederikke Leo Fleischer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar