onsdag den 6. april 2011

Fra fattig gadedreng i Indiens slum til millionær – uden snyd?


Filmen Slumdog Millionaire er historien om den 18-årige, forældreløse gadedreng Jamal Malik, der hele sit liv har levet i Mumbais slum. Han er ved en række tilfælde endt i den varme stol i den indiske udgave af ”Hvem vil være millionær,” og da han er blot et spørgsmål fra at vinde 20 millioner rupies, bliver han mistænkt for snyd.
Filmen er en blanding af komedie, drama og romantisk film, hvilket instruktøren Danny Boyle har fået samlet i filmen på en unik og eventyrlig måde.

Seerne bliver præsenteret for Malik under optagelserne til tv-showet. Da det er utænkeligt for studiet, at en fattig dreng fra slummen kan svare rigtigt på samtlige spørgsmål, bliver han anklaget for snyd. Man følger Malik i hans kamp, på at overbevise politiet om sin uskyld. Dette gør han ved at fortælle om en række hændelser i sin barndom, der hver især har gjort ham i stand til at kende et af svarerne. Derved får seerne igennem en række flashbacks, et unikt indblik i hans barndom, Indiens slum samt kommer tættere på spørgsmålet om, om Malik virkelig er uskyldig.  

Historien virker meget mere nærværende, end den umiddelbart lyder. På trods af at fortællingen foregår på den anden side af jordkloden, formår den engelske Danny Boyle, at fange seerne i hele verden. Den er blevet kaldt ”et mesterværk” og det er ikke uden grund, at filmen blev nomineret til intet mindre end 10 Oscars, hvoraf den vandt de otte, bl.a. for årets film og desuden fire Golden Globes og flere andre priser.

Info
Slumdog Milionaire af Danny Boyle, 2008, 115 min.

/Ida Kyvsgaard

Ingen kommentarer:

Send en kommentar