onsdag den 6. april 2011

Bestialsk morder går fri

Hvordan kan en film på 2 timer, uden nogen særlige filmeffekter, flotte aktion sekvenser eller voluminøse lydeffekter holde os interesseret? Trods disse mangler fanger In The Bedroom utrolig godt og holder seeren tryllebundet, i hele filmens 2 timer. Den vigtigste grund til det er filmens uovertrufne og fuldstændig mageløse handling.


In The Bedroom handler om Frank og Natalie som er tindrende forelskede. De har et problem, der forhindrer deres kærlighed. Natalie er langt ældre end Frank og er i gang med at blive skilt fra den halv- psykotiske mand Richard. Richard finder ud af at Nathalie har en affære med Frank, og så falder der brænde ned. Richard bliver meget misundelig, også selvom han selv har haft en masse affærer, endda imens han og Nathalie boede sammen. Den uundgåelige konfrontation imellem Frank og Richard sker da Richard møder ham hjemme hos Nathalie. Richard har til at starte med ingen andre intentioner end at hente sine børn, men Frank går i panik, fordi Richard havde slået Nathalie og raseret hendes hus, sidste gang han besøgte hende. Derfor prøver Frank at holde  Richard ude, ved at blokere døren. Det får situationen til at eskalere fuldstændig og Franks kontrol af situationen smuldrer væk, som dug fra solen. Richard finder bagindgangen ubevogtet og træder ind i huset, bevæbnet med en pistol. Det resulterer i, at Frank bliver skudt ned, også selvom han er helt og aldeles ubevæbnet. Senere bliver Richard anholdt tiltalt for mord. Hans advokat får dog ændret anklagen til uagtsomt manddrab, fordi Natalie og Franks forældre ikke kan bevise, at mordet ikke var et uheld. Lige pludselig står Richard ikke mere til at få 30 år i fængslet, men sølle 5 år. Utroligt nok så stopper uretfærdigheden ikke her,  Richard kommer ud via kaution og kan frit gå rundt på gaden sammen med Franks forældre.

Oversat citat af Franks mor”Jamen jeg kan ikke få fred, jeg bliver ved med at se ham, ”Franks far”Bare rolig jeg ser ham også, her i går da jeg ventede ved lyskrydset sværger jeg at jeg kunne se Frank” Franks mor”det er ikke Frank jeg mener, men Richard”.

Franks forældre bliver dybt berørt af mordet og deres sorg bliver ubarmhjertigt forstærket, af at se Richard gå frit rundt. Deres hverdag bliver lige pludselig forvandlet, til sjæleoprivende tortur.

Anmelderne i både USA og Danmark var enige om at det var en 2001's bedste og mest overaskende film, så slut dig til masserne af amerikanere og danskere som er blevet overvældet af In The Bedroom og se den i dag.

INFO
In The Bedroom af Quentin Tarantino, 2001

/Rasmus David Horst

Ingen kommentarer:

Send en kommentar