onsdag den 6. april 2011

Into the life

Into the Wild handler om den ærkeamerikanske rigmandssøn, Christopher Johnson McCandless, som forlader sin trygge, materialistiske hverdag og sætter kursen mod Alaskas vildmark med blot en rygsæk på ryggen.

Mine forventninger til filmen var ikke høje efter nøje at have studeret filmens paratekst. En ung mand med viltert hår, der kommer gående med en rygsæk og ordene: Your Great Adventure On Alaska. Dette lød ikke så lovende i mine ører. Det tog dog ikke mange minutter, før jeg var fanget. Man identificerer sig på stedet med hovedpersonen og til trods for, at hans søgen på meningen med livet og sin identitet virker en smule triviel og idyllisk til tider, er filmen forfriskende ikke-amerikansk.
Især scenen hvor Christopher Johnson McCandless iscenesætter sin egen forsvinden er interessant. Han brænder alle sine penge og kører sin bil ud til en øde plads i ørkenen, hvor han fjerner nummerpladerne.
På sin færd mod Alaskas vildmark møder Christopher en stor diversitet af folk, der lever langt fra, hvad de amerikanske normer dikterer.

Man sidder måske ikke ude på stolekanten en eneste gang i de 109 minutter filmen varer, men selvom, at filmen ikke er spækket med action, er en oplevelse værd. Det er en film, man ikke har glemt dagen efter. Især som ungt individ, sætter den tanker i gang.

INFO
Into The Wild af Sean Penn (instr.), 2007, 109 minutter, kr. 149

/Emma Sofie Andersen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar