onsdag den 6. april 2011

Natten som ingen husker


The Hangover er en film om fire venner, der tager til Las Vegas for at fejre deres gode ven Doughs polterabend. Intet går som planlagt, og man sidder på kanten af sædet og venter på at se, hvad de næste gang vil blive udsat for. En sjov, elegant og kitschet film, som udlever enhver drengs drøm!

The Hangover er en film om den nyforlovede Dough’s polterabend i Las Vegas en enkelt nat, hvor hjernen får lov til at koble fra i den ellers travle bryllupsplanlægning. Men intet går som forventet. Allan, den kommende svoger, sørger for, at de får sig en aften, de sent vil glemme på trods af, at ingen af dem rent faktisk husker, hvad der skete. Brudgommen bliver væk og nu gælder det for de tre venner om at få ham så hurtigt tilbage som muligt. Når de det inden brylluppet?
Dough er ung mand, som er på vej til at gifte sig ind i en rig familie. Hans svigerfar forærer ham sin gamle cabriolet, en fin gave og det perfekte køretøj til at ankomme til Vegas i. De tre venner, Phil, Stu og Allan, overtager dog hurtigt positionen som hovedroller med Allan i spidsen. Den kiksede svoger har sine særheder, og de er bestemt med til at holde lattermusklerne i gang hele vejen igennem. Mod slutningen får han dog rettet op på sine fejl og ender med at komme ud som helten på trods af hans manglende intelligens.

This isn’t the real Caesar’s Palace, is it?
I mean, did Caesar live here? …
Nah, I didn’t think so!”

The Hangover beskriver den ultimative omgang tømmermænd. Forestil dig at vågne op på et hotelværelse med en tiger på badeværelset og høne gående rundt inde i stuen? Ikke noget der sker for alle og enhver. Det levende sprog med de mange bandeord og sjofle vendinger er prikken over i’et sammensat med alle de surrealistiske ting, de tre gutter kommer ud for. Et mesterværk for drengerøvene og på trods af de sjofle vittigheder og nøgne damer, et godt grin for de friske piger.
Så ligger du selv med tømmermænd på sofaen og spiser kold pizza fra dagen før, så smid The Hangover i DVD-maskinen, og du vil straks får det meget bedre. Tror mig, de har det meget værre end dig.

INFO
The Hangover af Todd Phillips, 2009, Warner Brothers, 100 minutter, 149 kr.

/Magnus Willumsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar