onsdag den 6. april 2011

He peed on my rug!

En mands jagt på at få et simpel tæppe tilbage får vitale konsekvenser, og han ender med at blive viklet ind i andre folks problemer. Dette munder ud i en utrolig og hylende morsom historie.


The Big Lebowski handler om The Dude, der bruger det meste af sin tid på at bowle. Det er dog indtil, han bliver forvekslet med sin navnebror, millionæren Jeffrey Lebowski. Dette medfører, at The Dude bliver overfaldet i eget hjem og får urineret sit tæppe. I håbet om at få sit kære tæppe tilbage, bliver han viklet ind i en kidnapning, hvor han skal agere som kurér. Det går dog ikke helt som forventet, og med vennen Walter, en veteran fra Vietnamkrigen, bliver de kastet ud i problemer, som de aldrig kunne have forstillet sig.

Jeff Bridges gør et fantastisk stykke arbejde i rollen som The Dude, som den afslappede og utrolig underholdende karakter. Han er fuldstændig upåvirket og helt sin egen. Hans ven Walter Sobchak prøver konstant at holde fast i fortiden, om det så er ved at referere alt til sine oplevelser i Vietnam eller ved at fastholde sig selv i sit tidligere ægteskab. Hele persongalleriet i The Big Lebowski er umådelig godt og sammen gør de filmen til noget helt specielt.


The Big Lebowski er gået hen og blevet en kultfilm, hvilket ikke er uden grund. Den utrolig originale handling og de hylende morsomme personer gør, at The Big Lebowski er en film alle bør se, og som bliver ved med at forundre og underholde én, uanset hvor mange gange man ser den.


INFO
The Big Lebowski af Joel og Ethan Coen (instr.), 1998, 119 minutter, kr. 49,95

/Jonas Jakobsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar