onsdag den 6. april 2011

Den moderne B-film

Når Quentin Tarantino laver film, laver Quentin Tarantino film. Ikke for at please filmkritikere, men for at underholde på hans vilkår. Han er ikke underlagt nogen former for regler. Death Proof er et eksempel på, at han gør hvad han vil, når det gælder om at underholde masserne.


Death Proof var ment som en del af ”Grindhouse project”, hvor Robert Rodríguez og Quentin Tarantino lavede en film hver, og de skulle så vises i biograferne som en double feature midnatsfilm til ære for alle gamle b-film i 70’erne.
Death Proof handler, kort fortalt, om en ældre, chamerende stuntmand, Stuntman Mike, som får sit sus ved at stalke smukke, stærke kvindegrupper. Når kvinderne sammen kører en tur i deres bil, kører han frontalt ind i dem i hans dødssikrede stuntbil. Igennem filmen prøver han at slå to venindegrupper ihjel, men han lykkedes kun med én. Filmen er delt i to for hver historie. En samtaledel, hvor man møder kvinderne, som snakker om deres mænd og en biljagtdel, som er ren action. Filmen ændrer sig, som Kurt Russels karakter Stuntman Mike, som ændrer sig fra at være en forsøgende charmør til en koldblodig psykopat.
”I’m afraid that you have to start getting scared... immediately.”

Handlingen er ikke-eksisterende, men på ingen måde vigtig, da filmen sælger på smukke kvinder, hurtige biler og rå vold, som en ægte grindhousefilm. Klimakset bliver nået i filmen, da Zoë Bell, en stuntkvinde, som, ifølge startteksterne, spiller sig selv (en sjov detalje), vil lege skibsmast på en hvid Dogde Challenger, som de har lånt. Hvis en kvinde på alle fire på køleren af en bil i fuld fart, uden nogen former for sikkerhed, ikke kan få hårene til at rejse sig på én, så er der intet, der kan.
Istedet for en historie, har Quentin Tarantino proppet filmen med sjove og spændende detaljer, som gør, at man sagtens kan se filmen flere gange. F.eks. ligner den en original b-film med ”snavs” på billedet og dårlige klip, som gentager ord og handlinger.
Filmen er fyldt med disse små detaljer, som er sjove at finde, bl.a. viser de gule starttekster filmens titel, som ”Thunder Bolt”, men der bliver hurtigt klippet videre til en sort skærm med ordene ”Death Proof”  i hvide blokbogstaver. Det er selvfølgelig lavet med vilje, for Quentin Tarantino følger ingen traditionelle regler, når han laver film.
INFO
Death Proof af Quentin Tarantino, Troublemaker Studios, 2007, 113 min., 49,95 kr.
/Jesper Stenby

Ingen kommentarer:

Send en kommentar